Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Verhalen van de stad

20 september 2020 @ 13:00 - 17:00

Gratis

Op zondag 20 september 2020 viert het evenement Verhalen van de Stad/Leidse draaiorgeldag zijn eerste lustrum. Dit gebeurt evenals in voorgaande jaren in het centrum van Leiden. In de Burcht worden tussen 15.00 en 16.00 uur korte theaterscenes over de geschiedenis van Leiden opgevoerd. Op Haarlemmerstraat en voor de Hooglandse kerk kan het publiek genieten van draaiorgels. Het evenement is gratis toegankelijk. Ook is het die dag mogelijk een thematische stadswandeling met gids te maken.

 

 

Vijf jaar geleden startte het Leidse evenementenbureau ProKwadraat met een bijzonder initiatief, Verhalen van de Stad. Tijdens deze theatrale middag worden op bijzondere plekken in het centrum van Leiden korte theaterscènes opgevoerd. De scènes vertellen op eigenzinnige, vaak humoristische wijze bijzondere anekdotes over markante personen en locaties uit de Leidse geschiedenis. Op deze manier willen de organisatoren de rijke historie van de stad Leiden levend houden, en van Leiden een nóg specialere plek maken om te zijn.

Revue

Op zondag 5 april laten acteurs van toneelgroepen Imperium en Litteris Sacrum tussen 15.00u en 16.00u enkele van de meest bijzondere scènes uit de afgelopen vijf edities, nog één keer de revue passeren. Plaats van handeling is de historische Burcht. Ook al gaat het over onderwerpen uit het verleden, de toon van de scènes is modern en licht. Daarom is Verhalen van de Stad ook zeer geschikt als gezinsactiviteit. Op het programma staan scènes over een oude kegelclub met opvallende gebruiken, een bijzondere filmopname, en twee markante momenten uit het leven van de Zangeres zonder Naam. De scènes zijn gemaakt door ervaren Leidse theatermakers Erik Siebel en Jan Joost Aten. 

Leidse Draaiorgeldag

Vóór en na Verhalen van de Stad kan het publiek genieten van diverse draaiorgels, die in de buurt van de Burcht worden opgesteld. De draaiorgels zijn van 13.00 tot 16.00 uur te horen en zien op de Haarlemmerstraat en voor de Hooglandse kerk.

Thematische Stadswandelingen

Tijdens ons Stadsverhalenfestival kan het publiek kiezen uit vier verschillende thema wandelingen.: Pilgrims, Rembrandt, Hofjes en algemeen historisch. Van 13.00 tot 14.00 uur en van 14.00 tot 15.00 uur. De gidsen zijn afkomstig van Groepswijzer.nl. Startpunt is grandcafé de Burcht. Kosten voor de wandeling € 5 persoon.

Gegevens

Datum:
20 september 2020
Tijd:
13:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
https://www.verhalenvandestad.nl

Locatie

Binnenstad Leiden
Leiden, Zuid-Holland Nederland
Telefoon:
071-5233485
Bekijk de site van Locatie

Organisator

ProKwadraat
Telefoon:
071-5233485
E-mail:
info@prokwadraat.nl
Bekijk de site van Organisator