Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Verhalen van de stad (uitgesteld ivm Covid-19)

11 april 2021 @ 13:00 - 17:00

Gratis

Op zondag 4 april 2021 vindt het evenement Verhalen van de Stad/Leidse draaiorgeldag voor de zesde keer plaats. Dit gebeurt evenals in voorgaande jaren in het centrum van Leiden. Rond de Burcht en de Hooglandse Kerkgracht worden tussen 13.00 en 16.00 uur korte theaterscenes over de geschiedenis van Leiden opgevoerd. Op Haarlemmerstraat en voor de Hooglandse kerk kan het publiek verder genieten van draaiorgels. Het evenement is gratis toegankelijk. Ook is het die dag mogelijk een thematische stadswandeling met gids te maken. 

Vijf jaar geleden startte het Leidse evenementenbureau ProKwadraat met een bijzonder initiatief, Verhalen van de Stad. Tijdens deze theatrale middag worden op bijzondere plekken in het centrum van Leiden korte theaterscènes opgevoerd. De scènes vertellen op eigenzinnige, vaak humoristische wijze bijzondere anekdotes over markante personen en locaties uit de Leidse geschiedenis. Op deze manier willen de organisatoren de rijke historie van de stad Leiden levend houden, en van Leiden een nóg specialere plek maken om te zijn.

Revue Verhalen van de Stad

Op zondag 19 september laten acteurs van toneelgroepen Imperium en Litteris Sacrum tussen 13.00u en 16.00u enkele van de meest bijzondere scènes uit de afgelopen vijf edities, nog één keer de revue passeren. Plaats van handeling is de historische Burcht. Ook al gaat het over onderwerpen uit het verleden, de toon van de scènes is modern en licht. Daarom is Verhalen van de Stad ook zeer geschikt als gezinsactiviteit. Op het programma staan scènes over een oude kegelclub met opvallende gebruiken, een bijzondere filmopname, en twee markante momenten uit het leven van de Zangeres zonder Naam. De scènes zijn gemaakt door ervaren Leidse theatermakers Erik Siebel en Jan Joost Aten.

Leidse Draaiorgeldag

Vóór en na Verhalen van de Stad kan het publiek genieten van diverse draaiorgels, die in de buurt van de Burcht worden opgesteld. De draaiorgels zijn van 13.00 tot 16.00 uur te horen en zien op de Haarlemmerstraat, Breestraat, Leiden Centraal en voor de Hooglandse kerk.

Muziekboot

Reinier Sijpkens is een uniek musicus en kunstenaar. Met het aanwezige orgeltje en zijn trompet vermaakt hij vanaf het water de mensen op de kant. De link met Leiden is o.a. dat zijn boot (de Notendop) gemaakt is in Leiden. Het is een originele Peurbakken-boot.

Stadswandelingen met gids

Leiden heeft vele gezichten en daardoor heeft u ook een ruime keus uit thema’s voor uw stadswandeling met gids. Op deze dag kunt u kiezen uit vijf thema’s voor maximaal 10 deelnemers.

Corona maatregelen

Onze activeiten zijn dusdanig aangepast en georganiseerd dat alle bezoekers zich zonder problemen aan de corona regels kan houden.

 

Meer informatie: www.verhalenvandestad.nl 

 

 

Gegevens

Datum:
11 april 2021
Tijd:
13:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
https://www.verhalenvandestad.nl

Locatie

Binnenstad Leiden
Leiden, Zuid-Holland Nederland
Telefoon:
071-5233485